Rogier Meijer voert maar één wisseling door ten opzichte van zijn basis tegen FC Groningen. Pedro Marques keert terug aan de aftrap en daardoor moet Jordy Bruijn plaatsnemen op de bank. Ook nieuweling Landry Dimata is erbij in Alkmaar, net als Magnus Mattsson die terugkomt van een blessure.

Hierdoor krijgt Meijer dus gelijk een stuk meer opties voorin. Elayis Tavsan staat ‘gewoon’ in de basis. De buitenspeler is gisteren in gesprek gegaan met de club en heeft besloten in Nijmegen te blijven.

Mattsson liep lang te sukkelen met een blessure, maar kan nu eindelijk zijn opwachting gaan maken in het nieuwe seizoen. Verder is ook nieuwe spits Dimata speelgerechtigd en kan hij zijn debuut gaan maken voor NEC. Oussama Tannane plaatste afgelopen week een foto met zijn voet in een bak ijs en had wat lichte klachten. De aanvallende middenvelder kan echter gewoon spelen morgen.

Vermoedelijke opstelling: Cillessen; Van Rooij, Marquez, Kramer, El Karouani; Schöne, Tannane, Proper; Tavsan, Marques, Duelund.

Foto: Orange Pictures