Het moet raar lopen, wil Oussama Tannane zondag aan de aftrap verschijnen bij NEC – Vitesse. De 28-jarige middenvelder kampt met een hamstringblessure en heeft in de derbyweek tot dusver alleen individuele trainingen afgewerkt.

Philippe Sandler trainde ook de hele week apart, maar sloot vrijdag weer aan bij de groepstraining. Als Sandler geen terugval krijgt dit weekend, start de centrumverdediger zondag weer links in het centrum van de defensie. Iván Márquez keert sowieso terug van een schorsing waardoor Joris Kramer weer op de bank belandt. 

Invaller

Als Tannane toch heel snel opknapt komend weekend, verwacht Rogier Meijer hem eerder aan de aftrap dan vanaf de bank. “Want met zo’n blessure invallen is al helemaal ingewikkeld. Omdat het een spierblessure is is een goede warming-up heel belangrijk. De kans is nu groter dat hij het niet redt, dan dat hij het wel redt.” Calvin Verdonk redt het in ieder geval niet. De linksback sloot na een maand blessureleed vorige week weer aan bij de groepstraining, maar kende een kleine terugslag.

Mattsson

Als Tannane er inderdaad niet bij is, wordt hij waarschijnlijk weer vervangen door Ibrahim Cissoko. Magnus Mattsson start dan op de tien-positie. Dat was tegen FC Emmen vorige week ook het geval en dat beviel Meijer goed. “We speelden tegen Emmen een prima wedstrijd, maar lieten het belangrijkste na: doelpunten. Als je er drie inschiet, kijkt niemand daar raar van op.”

NEC – Vitesse staat zondag onder leiding van Jochem Kamphuis. De wedstrijd begint om 12:15. 

Vermoedelijke opstelling NEC: Cillessen; Van Rooij, Márquez, Sandler, El Karouani; Schöne, Mattsson, Proper; Tavsan, Dimata, Cissoko

Foto: Orange Pictures