Jasper Cillessen zal zondagmiddag tussen de palen staan bij de uitwedstrijd van NEC tegen AZ. De Groesbeekse doelman moest tegen Almere City (1-1) nog vanaf de bank toekijken. Verder is het onduidelijk hoe Rogier Meijer zijn team gaat neerzetten in Alkmaar, mede door de afwezigheid van Philippe Sandler (geblesseerd) en Bart van Rooij (geschorst).

Op rechtsback heeft Meijer dus een knoop door te hakken. Door de blessure van Brayann Pereira, die er waarschijnlijk tot januari uit ligt, en de schorsing van Van Rooij moet de trainer puzzelen. Tegen Almere City viel de jonge D’Leanu Arts nog in, maar sinds deze week is ook Sai van Wermeskerken op proef bij de Nijmegenaren. Meijer liet tijdens het persmoment doorschemeren dat de Japans-Nederlandse rechtsback waarschijnlijk zijn selectie komt versterken en dat hij dan ook een optie is voor de basis.

Verder kent de opstelling van NEC nog veel vraagtekens. Wel lijkt Matthias Ross door de blessure van Sandler weer in de basis te starten. Het middenveld zal met de belangrijke krachten Lasse Schöne, Magnus Mattsson en Dirk Proper onveranderd blijven. Voorin moet Meijer Koki Ogawa missen wegens klachten die hij tijdens de wedstrijd tegen Almere heeft opgelopen.

Meijer kan tegen de Alkmaarders ook kiezen voor een meer verdedigende opstelling. Dan zou Youri Baas weer eens een basisplaats kunnen hebben en schuift Calvin Verdonk door naar de positie van linker centrale verdediger in een defensie van vijf man. Dat zou dan ten koste gaan van één van de aanvallers.

Vermoedelijke opstelling NEC: Cillessen; Van Wermeskerken/Arts, Ross, Nuytinck, Verdonk; Schöne, Mattsson, Proper; González/Baas, Dost, Hansen

Foto: Orange Pictures