Rogier Meijer heeft Jasper Cillessen en Elayis Tavsan terug voor de thuiswedstrijd van NEC tegen Almere City. De Nijmegenaren nemen het zaterdagavond op tegen de promovendus uit Flevoland. Daarin lijkt Meijer voor dezelfde elf te kiezen als voor de interlandperiode.

Tavsan raakte tijdens de seizoensopener tegen Excelsior (3-4) geblesseerd en kwam sindsdien niet meer in actie voor NEC. Het duurde even voordat hij weer op het trainingsveld was en trainde toen veelal individueel. Nu is hij fit genoeg om weer aan te sluiten bij de selectie.

Cillessen moest de strijd staken tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht (3-0). De doelman uit Groesbeek viel uit met een hamstringblessure en moest daardoor de wedstrijden tegen Vitesse en SC Heerenveen aan zich voorbij laten gaan. Tegen Almere is hij er weer bij, maar wel vanaf de bank. Volgens Meijer ‘is het nog iets te vroeg’ voor Cillessen om terug te keren in de basis en daarnaast vindt de oefenmeester dat Robin Roefs hem uitstekend vervangen heeft.

Dit houdt in dat Meijer waarschijnlijk voor dezelfde namen gaat kiezen als tegen SC Heerenveen. Roefs verdedigt dus het doel en Calvin Verdonk is de linksback. Zijn concurrent Youri Baas keert ook weer terug van een blessure en start vanaf de bank. Brayann Pereira is er niet bij tegen Almere. De Franse rechtsback kampt met een schouderblessure die hem nog wel een tijdje aan de kant houdt. Alexis Tibidi is ook nog altijd afwezig.

Vermoedelijke opstelling NEC: Roefs; Van Rooij, Sandler, Nuytinck, Verdonk; Schöne, Mattsson, Proper; González, Dost, Hansen.

Foto: Orange Pictures