De transferperiode zit erop en een nieuwe speelronde van de Eredivisie staat alweer voor de deur. NEC is met Magnus Mattsson zijn topscorer kwijt. Aankomende zaterdag tegen Heracles zal de ploeg van Rogier Meijer moeten laten zien dit op te kunnen vangen.

Tjaronn Chery mag het namelijk vanaf het begin laten zien bij NEC. De Nijmegenaren hebben met Kodai Sano en Rober González nog twee aanvallende middenvelders in de selectie, maar het meest aannemelijk lijkt het dat Chery op ’10’ staat. Sano blijft daardoor aan de linkerkant.

Verder verandert er niks aan de Nijmeegse opstelling. Bas Dost, Lasse Schöne, Youri Baas en Brayann Pereira missen de wedstrijd tegen Heracles vanwege blessureleed. Laatstgenoemde is wel dichtbij een terugkeer. Meijer verwacht dat hij tijdens het bekerduel tegen ADO Den Haag weer bij de selectie zal zitten. Nieuwe aanwinst Sylla Sow is er zaterdag wel gelijk bij. De Nijmegenaar kan dus zijn debuut gaan maken in de door hem geliefde Goffert.

Vermoedelijke opstelling NEC: Cillessen; Van Rooij, Sandler, Nuytinck, Verdonk; Proper, Chery, Hoedemakers; Hansen, Ogawa, Sano.

Foto’s: Rob Koppers