Na een uiterst succesvolle eerste week van 2024, hoopt NEC deze vorm door te trekken in de tweede seizoenshelft. Aankomende zondag staat er een lastig uitduel op het programma. De Nijmegenaren reizen af naar Deventer om het in De Adelaarshorst op te nemen tegen Go Ahead Eagles. Dit gaat gebeuren met dezelfde namen die FC Twente thuis wisten te verslaan.

Tjaronn Chery, de nieuwe aanwinst van NEC, is er tegen de ploeg uit Deventer gelijk bij. Vrijdag trainde hij mee, maar wel maar voor de helft. Zaterdag zal hij wel volledig meetrainen. Woensdagavond speelde hij met Maccabi Haifa nog in de Israëlische bekerfinale. Daarin deed hij het gehele duel mee. Chery en consorten gingen na strafschoppen onderuit tegen Maccabi Tel Aviv. Chery ging staan voor de eerste penalty van zijn ploeg, maar benutte deze niet.

Na een week met Feyenoord (2-2), Go Ahead in de beker (2-1 winst) en FC Twente (1-0) is het vertrouwen hoog bij de Nijmeegse selectie. Met de vorm zit het goed en deze hopen zij door te trekken in Deventer. Voor Rogier Meijer, die deze vrijdag ziek was, is er dus weinig reden om zijn basiself te veranderen. Philippe Sandler was tijdens de training op woensdagochtend nog afwezig, maar dat bleek gepland. De verdediger zal tegen ‘de Eagles’ dus gewoon aan de aftrap staan.

Voor Lasse Schöne en Brayann Pereira komt het duel tegen de directe concurrent nog iets te vroeg. Zij stonden deze week wel weer op het trainingsveld, maar trainden individueel. Ook Youri Baas is zondag nog afwezig bij de Nijmegenaren.

Vermoedelijke opstelling NEC: Cillessen; Van Rooij, Sandler, Nuytinck, Verdonk; Proper, Mattsson, Hoedemakers; Hansen, Ogawa, Sano.

Foto: Rob Koppers