Trainer Rogier Meijer moet het zondag (16:45) mogelijk voor het eerst dit seizoen doen zonder Bart van Rooij. De rechtsback, die als enige speler in de Eredivisie geen seconde miste dit seizoen, was vrijdag ziek en is mogelijk niet op tijd hersteld voor de wedstrijd tegen SC Cambuur.

In dat geval maakt Ilias Bronkhorst vermoedelijk zijn basisdebuut in de Eredivisie. De 24-jarige Haarlemmer, die niet geheel tevreden is met zijn speeltijd in Nijmegen, viel al negen keer in dit seizoen. In het bekertoernooi begon hij telkens in de basis, toevallig ook in de uitwedstrijd tegen SC Cambuur. NEC won destijds met 1-2 door goals van Dirk Proper en de inmiddels vertrokken Ole Romeny.

Ivan Marquez keert na een periode van afwezigheid terug in de basis. De Spaanse slager verloor zijn plekje na een kortstondige ziekteperiode, maar is inmiddels voldoende hersteld. Dat gaat ten koste van Ali Akman, waardoor Meijer terugvalt op zijn 5-3-2 systeem. Édgar Barreto is er sowieso niet bij. De middenvelder, die deze week een ontslagbrief op de deurmat zag vallen, is geblesseerd.

Naast Barreto en mogelijk dus Van Rooij komt ook voor Rens van Eijden het treffen met de Friezen te vroeg. Mogelijk kan hij volgende week tegen FC Twente voor het eerst plaatsnemen op de bank. Mikkel Duelund is hersteld van zijn enkelblessure en zit er zondag wel al bij.

Vermoedelijke opstelling: Branderhorst, Van Rooij (Bronkhorst), Guth, Marquez, Odenthal, El Karouani; Proper, Mattsson, Schone; Tavsan, Okita

Foto: Orange Pictures