Vorige week zondag moest Lasse Schöne vanwege een blessure na rust in de kleedkamer achterblijven. De enkelblessure die Schöne ongelukkig in het begin van de wedstrijd opliep zorgde er uiteindelijk voor dat hij deze week apart van de groep moest trainen. Het is de vraag of de Deen op tijd hersteld is om zondag tegen FC Utrecht aan de aftrap te verschijnen.

Ook tijdens de vrijdagtraining verliet Schöne eerder het veld. Trainer Rogier Meijer heeft nog goede hoop op het meespelen van zijn aanvoerder, maar het wordt een race tegen de klok. Het is dus nog te vroeg om te zeggen of Schöne wel of niet speelt. Als de 36-jarige Deen niet op tijd hersteld is van zijn kwetsuur, is de IJslander Andri Baldursson zijn vervanger.

In dat geval maakt Baldursson zijn basisdebuut in de Eredivisie. De van Bologna-gehuurde middenvelder speelde in de bekerwedstrijd tegen Feyenoord (4-4, Feyenoord w.n.s.) al vanaf de start 78 minuten mee. Mede daarom lijkt het aannemelijk dat Meijer kiest voor Baldursson en niet voor Jordy Bruijn. Ook afgelopen zondag koos Meijer na rust voor Baldursson en bleef Jordy Bruijn de hele wedstrijd op de bank.

Schorsing

In de bekerwedstrijd tegen Feyenoord redde Schöne het niet door een blessure om aan de aftrap te verschijnen. In de Eredivisie wordt het sinds Schöne’s terugkeer naar Nijmegen de eerste keer dat hij een wedstrijd wegens een blessure moet laten schieten. Pas één keer sinds de promotie trad NEC aan zonder de routinier: dat was uit tegen Vitesse vorig seizoen (4-1 nederlaag). Toen zat Schöne een schorsing uit.

Voorhoede

Naast Schöne heeft ook Calvin Verdonk een vraagteken achter zijn naam staan. De linksback was er vorige week tegen Ajax ook al niet bij vanwege een blessure. Verder heeft Meijer genoeg te kiezen: vermoedelijk houden Elayis Tavsan en Magnus Mattsson gewoon het vertrouwen.

Tegen de nummer 7 van de Eredivisie moet NEC het in ieder geval doen zonder de langdurig geblesseerden Mathias de Wolf en Robin Roefs. De aftrap in het Goffertstadion is zondag om 12:15.

Vermoedelijke opstelling NEC: Cillessen; Van Rooij, Márquez, Sandler, El Karouani; Schöne (Baldursson), Tannane, Proper; Tavsan, Dimata, Mattsson