Jean-Paul Broeren (45) staat op plek vijf op de lijst van de lokale partij De Nijmeegse Fractie voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart. In het dagelijks leven is hij isolatiemonteur. Bij NEC kent men hem als ‘de man in het Bikkelpak’. In de Nijmeegse gemeenteraad wil hij sport weer een stem geven.
Veel mensen zullen niet weten dat broeren zich elke wedstrijd verkleed als NEC-mascotte Bikkel. “Ik zat in de klankbordgroep van NEC, toen er een plan gelanceerd werd om een mascotte voor NEC te gaan inzetten. Een groot deel van de mensen zei meteen nee, want ‘NEC is een volksclub’. Ik vond het als gezicht van de kidsclub wél een goed idee en heb dan ook meteen ja gezegd tegen Bas van Rossum. Ik doe het nu zeven jaar en ik vind het iedere wedstrijd weer fantastisch! De gezichtjes van de kinderen die Bikkel zien geven me dan zoveel energie.”
Broeren ergert zich de afgelopen jaren steeds meer aan de gemeentepolitiek in Nijmegen. “Als echte Nijmegenaar is het nuilen ook aan mij besteed en dat deed ik steeds meer over de Nijmeegse politiek. Ik had (en heb) het idee dat mooie plannen vooral worden tegengewerkt en er te weinig wordt gedaan om Nijmegen nóg mooier te maken. Een goed voorbeeld is het afblazen van de plannen voor het TIP. Dat was een super initiatief voor Nijmegen, dat ook voor NEC heel mooi geweest zou zijn. Toen puntje bij paaltje kwam haakten sommige partijen af, waardoor alles helaas niet door ging. Nu komen ze met een halfslachtig plan voor een mini TIP bij De Dennen. Hebben we dan niets geleerd van het Triavium? Daar kun je niet eens langebaanwedstrijden rijden, omdat de baan te kort is. Wanneer je gaat voor goede sportfaciliteiten, dan moet je streven naar het beste en niet naar een halve oplossing. Met die ‘net niet’ mentaliteit komen we er nooit!”
De Nijmeegse Fractie en Broeren komen op voor alle sporten en dus niet alleen voor voetbal. “Een ander voorbeeld is tennisvereniging Rapiditas, een club met 1200 leden die op eigen kosten een hal wil bouwen, zodat ze ook in de winter een goede accommodatie hebben. Je zou verwachten dat de gemeente staat te springen om dit eigen initiatief, maar niet dus. Allerlei dingen worden erbij gehaald om het maar tegen te werken. De plannen liggen er nu al zeven jaar, maar de hal is er nog steeds niet.”
Ook ijshockeyclub Nijmegen Devils wordt volgens Broeren ‘tegengewerkt’ door de Nijmeegse politiek. “Veel NEC supporters gingen ook altijd met veel plezier naar het ijshockey, niet in de laatste plaats om de sfeer in de kantine bij Eef Gerrits. De Nijmegen Devils kunnen nu nog maar net het hoofd boven water houden. De wens van de club is om op wedstrijddagen een eigen supportershome te exploiteren en zo te zorgen voor extra inkomsten. De gemeente zegt nee, ondanks dat het kansen biedt voor de club om met de inkomsten te groeien naar een eredivisieclub. Een gemeente moet dan toch proberen mee te denken met een club, die ons bovendien de nodige landstitels heeft bezorgd.”
Broeren wil sportclubs weer een stem geven in de Nijmeegse gemeenteraad. “Er zijn vele voorbeelden te noemen van sportclubs in Nijmegen die tegen problemen aanlopen en er met de gemeente niet uitkomen. Ik vond het daarom hoog tijd dat sport in Nijmegen een echte stem krijgt in de gemeenteraad. Sinds vorig jaar ben ik daarom actief bij De Nijmeegse Fractie, een lokale politieke partij in de Nijmeegse gemeenteraad. Bij De Nijmeegse Fractie zitten veel mensen met een hart voor de sport, die actief zijn bij bijvoorbeeld DVOL, Rapiditas, Brakkenstein, Orion en NEC. Ook ‘onze’ Frans Paymans is een van de kandidaten. Dat zegt genoeg over het sporthart van De Nijmeegse Fractie. Het is daarnaast een partij die dingen aanpakt voor de Nijmegenaar en niet om dingen heen draait. Kijk zeker eens op onze website www.nijmeegsefractie.nl, om te zien wat onze plannen zijn en wat we de afgelopen tijd hebben gedaan.”
“Ik ga me de komende jaren bij De Nijmeegse Fractie keihard inzetten voor Nijmegen, voor NEC en voor de sport. Daar kan ik jouw steun goed bij gebruiken. Stem daarom op 19 maart op mij!”
De Nijmeegse Fractie – Lijst 9 – Nummer 5