Afgelopen zomer transfereerde Stijn de Looijer van FC Den Bosch naar NEC. De middenvelder kampte in de eerste seizoenshelft veelal met blessures en speelde nog geen officieel duel voor NEC. Nu is De Looijer weer fit en kan hij vooruit kijken.  
“Ik raakte al snel geblesseerd aan mijn lies en heb daarna drie keer achter elkaar een hamstringblessure gehad”, vertelt De Looijer aan Sports Entertainment Group. “Twee keer heb ik mijn hamstring verrekt. Daarna scheurde ik mijn hamstring af, terwijl ik bijna weer fit was, tijdens een van de laatste testen. Toen was duidelijk dat ik tot de winterstop niets meer zou kunnen doen. Erg teleurstellend.”
“Ik had een andere start verwacht bij mijn nieuwe club. Ik heb ook geen verklaring voor die blessures. Misschien lag het aan de aanpassing. Bij Den Bosch deed ik geen krachttraining, hier wel. Ook zat ik bij Den Bosch nog op school en trainde ik maar drie of vier keer per week. Hier zes of zeven keer. Misschien was het ook wennen aan een hoger niveau. Alles gaat sneller.”
Nu is de fysieke gesteldheid van De Looijer in orde. “Nu voel ik me helemaal fit. Eindelijk kan ik lekker wedstrijden spelen en er iets van maken. Het voelt alsof ik nu pas echt begonnen ben bij NEC. Nu kan ik het voor een langere periode laten zien. Om te beginnen bij Jong NEC en daarna hoop ik bij het eerste te komen.
De Looijer hoopt volgend seizoen in de basisformatie van NEC te staan. “Het komende half jaar moet ik zien aan te haken bij het niveau en volgend jaar moet het echt gebeuren. Ik heb een contract tot 2016 en het was ook de bedoeling dat ik in mijn eerste jaar mocht wennen aan het hogere niveau. In het tweede en derde jaar moet ik een basisplaats zien te bemachtigen. Daar ga ik voor.”