Technisch directeur Edwin de Kruijff vertrekt bij NEC. De 47-jarige technisch manager heeft na de degradatie zijn conclusies getrokken.

Dat meldt De Gelderlander. NEC verloor het tweeluik met NAC Breda met 1-5, waardoor degradatie naar de Eerste Divisie een feit was. De Kruijff kwam in november bij de club en vertrekt zeven maanden later alweer. Hierdoor lijkt de komst van Robbie Alflen ook van de baan. Er gingen al geruchten dat er intern veel onvrede was met de komst van de oud-Utrecht coach. Alflen kwam uit de hoed van De Kruijff, en met het vertrek van de laatstgenoemde lijkt de aanstelling van Alflen van de baan.

De Kruijff: "Ik heb niet het goede gevoel om hier door te gaan, en dan moet je dat niet doen. Mijn beslissing is niet afhankelijk van de degradatie. Ik heb hier zeven maanden gewerkt en daarin is veel gebeurd. Ik ben een gevoelsmens, ik moet geen spijt krijgen van mijn besluiten. Dat zou niet goed zijn voor mij en voor de club.", aldus de inmiddels ex-technisch directeur van NEC tegenover De Gelderlander.