Edwin de Kruijff heeft in gesprek met Voetbal International aangegeven niet blij te zijn met de uitlatingen van Peter Hyballa na afloop van ADO Den Haag-NEC. De Duitser ging even tekeer na de wedstrijd tegenover de media.

Bij NEC is men inmiddels wel gewend geraakt aan de uitspraken tegenover de camera’s, maar de harde woorden direct na het duel in Den Haag hebben intern voor onrust gezorgd. Hyballa was duidelijk gefrustreerd. "Dit is kut, dit is scheisse", zei hij onder andere.

Technisch directeur De Kruijff was niet blij. "Peter liet zijn gevoel spreken kort na de wedstrijd. Maar we zitten in de fase dat we de punten keihard nodig hebben, dan is dit op zijn zachtst gezegd niet handig. Niet naar de jongens toe en ook niet naar de organisatie. Ik heb het er met Peter over gehad. Nu is het klaar."

Hyballa heeft geen spijt van zijn eerlijkheid. "Er zat natuurlijk wel wat frustratie achter, want we speelden misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen. Maar ik ben geen baby, ik weet wat ik zeg. Dit was een bewuste opmerking, ik wilde mensen prikkelen. Zowel de clubleiding als de spelers.", zegt hij.

"Ik wil vooruit. De omstandigheden dit seizoen zijn niet makkelijk geweest. Ik ben een trainer die veel eist. Van zichzelf, maar ook van zijn omgeving. Zeker ook van de spelers. Ik geef ze vertrouwen, maak ze beter, maar pak ze ook aan. Jullie Nederlanders willen altijd handjes vasthouden en kusjes geven. Maar ik ben Duitser, ik ben anders."

Zaterdag wil Hyballa met zijn ploeg revanche nemen op de frustrerende nederlaag in Den Haag. Dan speelt NEC om 19:45 in het eigen Goffertstadion tegen FC Utrecht. Jij bent er toch ook bij?!

Foto: David van Haren