Hans de Koning staat hoog op het lijstje bij NEC om Ron de Groot op te volgen als hoofdcoach van de Nijmeegse club. Eerder bedankte hij nog om assistent-coach te worden.

De Koning, die afgelopen maart nog werd ontslagen bij Go Ahead Eagles, staat bij NEC op het lijstje. "Dat heb ik ook begrepen van mijn zaakwaarnemer", reageert de voormalig doelman vanaf zijn vakantieadres in Spanje.

"Maar meer weet ik vooralsnog ook niet. Laat duidelijk zijn dat ik hartstikke open sta voor NEC. Het is een topclub, voor Jupiler League-begrippen dan, met een fantastisch publiek. In Nijmegen ligt een heel mooie uitdaging te wachten. Lastige club? Ah joh, dat zeiden ze van Go Ahead Eagles ook. En daar heb ik prima kunnen werken, met niemand problemen gehad, behalve dan met één of twee mensen die zelf onder druk kwamen en het toen nodig vonden mij weg te sturen.", aldus Hans de Koning tegenover Voetbal International.

De Koning werd vorig seizoen ook al gepolst door NEC, om daar de rechterhand van Peter Hyballa te worden. "Uiteindelijk zag ik toen zelf af van een overgang. Ik was met Go Ahead nog in de race om promotie en pakte mijn kans om als hoofdtrainer naar de Eredivisie te gaan."

Maar, de hoogste prioriteit van NEC ligt bij het aanstellen van een nieuwe technisch directeur. Teun Jacobs en Johan Hansma hebben al aangegeven die positie in ieder geval niet in te willen vullen. Hans Vonk is nu een een voorname kandidaat om Edwin de Kruijff op te volgen.

Foto: Screenshot FOX Sports