Ron de Groot is tevreden met de 1-0 zege van NEC op FC Emmen. Het had meer kunnen zijn, maar de spelers zaten waarschijnlijk al met hun hoofd bij de finaleronde tegen NAC Breda, zei de trainer tegen FOX Sports.

"Het belangrijkste is dat we het goed hebben afgesloten. In het eerste kwartier speelden we goed met een hoog tempo. Daarna ebte het weg. In de tweede helft speelden we in een te laag tempo. Dat is ook begrijpelijk, want je zit al met je gedachte bij donderdag. Maar we hebben Emmen geen kans gegeven."

NEC besloot niet meer om erover heen te lopen en Emmen met 5-0 naar huis te sturen. "Het hoefde niet meer voor ons. Dat gevoel had ik en de jongens op het veld ook. De 1-0 viel en de 2-0 hing in de lucht. We kregen nog kansen. Als je een schepje er bovenop had gegooid, hadden we meer kansen gekregen en hadden we waarschijnlijk ook meer gescoord."

NAC schakelde FC Volendam gemakkelijk uit in eigen huis. NEC gaat donderdag naar Breda. "Ik heb me niet heel erg verdiept in de tegenstanders. In Breda kan het weleens spoken. Dat is ook wel mooi, zestien tot achtienduizend mensen. Vol huis, een mooie wedstrijd om naar uit te kijken. We hebben een mooie serie neergezet, maar nu gaat het om de knikkers."

Foto: Rob Koppers