Ron de Groot gaat komend seizoen mogelijk weer aan de slag als assistent-trainer van NEC. Dat heeft te maken met de wijzigingen in de structuur van de jeugdopleiding door de nieuwe KNVB-plannen voor een onder 21-competitie. Het onder 21-team van NEC komt in plaats van Jong NEC.

De Groot staat nu aan het roer bij Jong NEC, maar de onder 21 is een officieel jeugdelftal waar geen eerste elftalspelers mogen meedoen. Daarvoor wordt een andere invulling gezocht en ook De Groot zou er weinig voor voelen om een jeugdelftal onder zijn hoede te nemen. Mogelijk wordt François Gesthuizen of Mark Otten de trainer van de onder 21.

Voor De Groot zou het eerste elftal een uitkomst zijn, hoewel hij in 2017 nog een stapje terugdeed door de beloften te gaan trainen. NEC stelt mogelijk de onervaren Rogier Meijer aan als hoofdtrainer en een ervaren assistent aan zijn zijde zou welkom zijn. De Groot lijkt daar de ideale kandidaat voor.

Brookhuis
Mogelijk keert ook Wilfried Brookhuis terug bij de hoofdmacht van NEC nu Gabor Babos naar NAC Breda vertrekt. Babos was twee jaar geleden (aanvankelijk de tijdelijke) vervanger van Brookhuis nadat hij herstelde van een hersenbloeding. Brookhuis is daarna bij de jeugdopleiding en met De Groot bij Jong NEC gaan werken.

Foto: Rob Koppers