Met hulp van De Graafschap heeft NEC vrijdagavond het eerste ticket voor de play-offs om promotie bemachtigd. Een 3-1 overwinning op Jong FC Utrecht en een gelijkspel van Fortuna Sittard tegen de Superboeren was genoeg voor de eerste ‘prijs’ van het seizoen. Feitelijk gaat de periodetitel naar Jong Ajax, dat wel gewoon won, maar zij mogen niet meedoen aan de play-offs en moeten die beloning dus afstaan aan NEC.

NEC begon aan de wedstrijd met de wetenschap dat het nog periodekampioen zou kunnen worden, bij een eventuele misstap van Fortuna Sittard in de uitwedstrijd tegen De Graafschap. Trainer Adrie Bogers had een groot deel van zijn eerste elftal rust gegeven in de met 3-0 gewonnen bekerwedstrijd tegen Achilles’29. Tegen Jong FC Utrecht begonnen Joris Delle, Guus Joppen, Calvin Verdonk, Mart Dijkstra, Mohamed Rayhi en Sven Braken weer in de basis.

De tweede helft begon NEC minder scherp, ware het niet dat Jong FC Utrecht amper gevaarlijk werd. Daarom kwam de 2-1 door invaller Bilal Ould-Chikh redelijk uit de lucht vallen. Daar raakte NEC echter niet van in paniek. Sterker nog, binnen twee minuten werd de marge weer uitgebreid naar twee. Groeneveld legde een vrije trap panklaar op het hoofd van Ted van de Pavert, die zijn tweede goal van het seizoen maakte. 

In het laatste kwartier werd gepoogd via de flanken gevaarlijk te blijven met invallers Steeven Langil en Joey Sleegers. Beide spelers hadden uitgelezen kansen op de vierde treffer, maar met name Langil miste een uitgelezen kans. Door deze overwinning is NEC dus in ieder geval verzekerd van een plek in de play-offs. Volgende week gaat de tweede periode van start met een thuiswedstrijd tegen SC Cambuur. 
 
Scoreverloop:
16′ Sven Braken (Frank Sturing) 1-0
32′ Arnaut Groeneveld (Gregor Breinburg) 2-0
66′ Bilal Ould-Chikh 2-1
68′ Ted van de Pavert (Arnaut Groeneveld) 3-1

Gele kaarten: Kadioglu, Van de Pavert, Sturing (NEC), Peijnenburg, Van der Meer (Jong FC Utrecht)

Scheidsrechter: Erwin Blank

Opstelling NEC: Joris Delle; Guus Joppen, Frank Sturing, Ted van de Pavert, Calvin Verdonk; Mart Dijkstra, Ferdi Kadioglu, Gregor Breinburg; Mohamed Rayhi (82′ Joey Sleegers), Sven Braken (87′ Jordan Larsson), Arnaut Groeneveld (74′ Steeven Langil).

Opstelling Jong FC Utrecht: Menno Heus; Conner Blöte (74′ Bart Sinteur), Maarten Peijnenburg, Robin Zwartjens (87′ Junior van der Velden), Rick van der Meer; Tim Brinkman, Sylla Sow, Odysseus Velanas; Mitchell van Rooijen, Jeremy Hilterman (66′ Chris David), Bilal Ould-Chikh.

Foto: Rob Koppers