NEC-trainer Jack de Gier begreep er niets van dat scheidsrechter Clay Ruperti voorafgaand aan de enige treffer in de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven (0-1) geen corner gaf aan zijn ploeg. Dat het vervolgens achterin helemaal misging, heeft NEC volgens de oefenmeester vooral aan zichzelf te wijten.

"Deze nederlaag komt net zo hard aan", zei De Gier tegen FOX Sports. "Het was een cruciaal moment dat Achahbar de kans op 1-0 miste. Swinkels verwerkte de bal tot corner. Volgens mij was dat duidelijk te zien voor iedereen, maar één man zag het niet en dat was de scheids. In de uitval valt 0-1. Ook door een fout van ons natuurlijk, dit soort goals mag je niet weggeven. Dan wordt het wel een lastige avond."

De Gier wilde niet wijzen naar spelers. "We hebben het met zijn allen niet goed gedaan. Vrije trappen werden zo over de lijn geschoten, ballen werden in de opbouw ingeleverd. Verkeerde keuzes in de eindfase, verkeerde spelers die op goal schieten. Dat doen ze uit goede wil, want ze willen iets forceren, maar de kunst is om het over te laten aan de spelers die het kunnen."

Het publiek liet duidelijk merken niet tevreden te zijn met de prestatie van de Nijmeegse ploeg. "Als je bij NEC speelt, weet je dat het erbij hoort. Er wordt thuis iets van je verwacht. Het publiek wil strijd en passie zien. Dat ontbrak op sommige momenten. Het heeft er meer mee te maken dat als je niet in de wedstrijd zit, je soms te laat bent. Dat ziet er knullig uit en dan reageert het publiek."

Zag De Gier ook nog aanknopingspunten? "Je ziet altijd dingen waar je mee doorkan. Je bent trainer om daarmee aan de slag te gaan, maar het is wel een feit dat we uit drie wedstrijden één punt pakt. Dat is te weinig. We worden keihard met de neus op de feiten gedrukt. Van de afgelopen drie duels hadden we meer verwacht."

Foto: Rob Koppers