Ole Romeny heeft een spreekverbod gekregen van NEC. De buitenspeler beleefde een curieuze avond in de verliespartij tegen RKC Waalwijk. "Ik wilde hem nog eerder eraf halen", aldus trainer Jack de Gier.

Met een hakballetje was Romeny het beginstation van de eerste goal. "We zijn al langer met Ole bezig, dat hij af moet van die hakballetjes. Bij de 1-0 van RKC krijgt hij een bal ingespeeld, die hij met buitenkant voet wil door verlengen. En dat balverlies levert een doelpunt op", verklaart De Gier tegenover Omroep Gelderland.

Toen Tom Overtoom na tien minuten met een hamstringblessure het veld noodgedwongen moest verlaten kwam de 18-jarige vleugelspeler binnen de lijnen. In de rust mocht hij echter alweer gaan douchen toen Anass Achahbar hem verving. "Ik wilde hem eigenlijk à la minute eruit halen, maar ik heb ervoor gekozen om het nog even terug te kijken in de rust en de emotie te laten zakken. Lullig dat het Ole betreft, een jonge jongen, maar we zijn niet meer bij de pupillen", is de trainer duidelijk in zijn oordeel.

De invalbeurt van Romeny was al opvallend omdat Anass Achahbar en Paolo Sabak juist de dug-out uit werden gestuurd om warm te lopen bij de blessure van Overtoom. Over de ernst van de blessure van Overtoom is nog niets bekend.

Foto: Rob Koppers