Jack de Gier rekent zich bij lange na nog niet rijk na de overtuigende 5-0 zege van NEC op Almere City FC van vorige week. De overwinning moet het startschot zijn van een inhaalrace voor de Nijmegenaren, die vrijdag op bezoek gaan bij FC Dordrecht.

“Natuurlijk hebben we een goed gevoel aan die wedstrijd overgehouden, maar dat heeft alleen waarde als je tegen Dordrecht hetzelfde brengt en ook drie punten pakt”, zegt De Gier tegen ForzaNEC. “We hebben weer een prima trainingsweek achter de rug, maar op vrijdag is het meetmoment. Je wordt afgerekend op het resultaat.”

De trainer heeft de zaken na de 5-0 niet anders aangepakt dan normaal. “We hebben gekeken naar wat we goed gedaan hebben en naar wat er beter kan, eigenlijk zoals we dat iedere week doen. Dan ga je weer trainen richting de volgende wedstrijd. We bekijken de tegenstander, proberen hun sterke punten aan te geven en de zwakke punten bloot te leggen. Van daaruit probeer je de wedstrijd te winnen.”

NEC verloor in 2019 alleen de eerste wedstrijd van FC Eindhoven en speelde daarna vier keer gelijk en won twee keer. “Er zit groei in de ploeg”, merkt De Gier. “Ook qua vertrouwen, plezier en het geloof om een wedstrijd te winnen. Maar we moeten niet te euforisch worden. Trainers zijn dan soms wat kritischer naar bepaalde zaken, maar dat is alleen om de boel scherp te houden.”

De Gier weet wat hij kan verwachten van Dordrecht. “Er is een nieuwe trainer gekomen die wisselende resultaten boekt. Ze winnen bij Cambuur, spelen 3-3 tegen Jong Ajax en verliezen met 4-1 van Sparta. Er zijn nieuwe, jonge spelers bijgekomen van Feyenoord. Er zit nieuw elan in die ploeg en daar moeten we ons op voorbereiden. Er zit wat meer frisheid in de ploeg en misschien ook een stukje onbevangenheid.”

Foto: Rob Koppers