Jack de Gier denkt dat er voor NEC zondag kansen liggen in de tegenaanval op bezoek bij Sparta. De trainer verwacht dat de Rotterdammers het spel gaan maken en dat zijn ploeg in de counter gevaarlijk kan worden. Ondanks de interlandperiode, waardoor Sparta zes spelers mist, verwacht De Gier een lastige wedstrijd.

“Ik vind dat we in een goede flow zitten”, aldus De Gier op de clubsite van NEC. “De laatste weken spelen we goed voetbal en dan zie je dat het vertrouwen groeit. Of het er ook aan ligt dat de tegenstanders slechter spelen? Daar houd ik me niet mee bezig, ik kijk naar mijn team. Met ons spel dwingen we de tegenstander ook tot fouten. Dat heeft ons de afgelopen wedstrijden mooie resultaten opgeleverd. Zondag willen we daar graag mee verder gaan.”

“We winnen de laatste tijd meer wedstrijden en dan zie je dat je sprongen maakt op de ranglijst”, vervolgt de trainer. “Sparta is opnieuw een goede tegenstander, dus we kunnen zondag weer aan de bak. Zij zijn een ploeg die graag het spel maken, waardoor wij wat meer teruggedrukt zullen worden. Tegelijkertijd zal ons dat meer ruimte opleveren in de omschakeling. We beschikken over genoeg snelheid in onze voorhoede en het zal voor ons dus zaak zijn om tempo te maken in de tegenaanval. Daar liggen kansen voor ons. Wij willen deze wedstrijd gewoon weer winnen, zoals we dat elke week doen.”

Sparta mist zondag onder anderen Abdou Harroui, Deroy Duarte en clubtopscorer Lars Veldwijk. “Het klopt dat Sparta zaterdag zes spelers mist, maar ze hebben ook een brede selectie. Wij moeten dan ook niet denken dat het er makkelijker op wordt. Tevens missen wij met Ferdy Druijf, Ole Romeny en Bart van Rooij ook drie spelers wegens interlandverplichtingen. Ik vind het een beetje makkelijk om te zeggen dat wij nu de favoriet zijn, dat is niet zo.”

Foto: Rob Koppers