NEC stelde zondag teleur met een 1-0 nederlaag op bezoek bij Sparta. In gesprek met FOX Sports sprak trainer Jack de Gier over de wedstrijd.

NEC had in de eerste helft meer moeten creëren. “We hebben in de rust tegen de spelers gezegd dat het vooral niet goed genoeg was aan de bal. We wilden in eerste instantie wel de lange bal spelen om Sparta wat achteruit te drukken. Maar als dat gedurende het spel ontwikkeld dat je ruimte krijgt om te voetballen, dan moet je meer gaan voetballen. We waren gewoon niet goed genoeg vandaag vond ik.”
“Dan krijg je te maken met een blessure van Bossaerts, dat is nog niet zo erg. We hadden afgesproken het laatste kwartier met Van den Berg naast Okita te gaan spelen in de spits om achterin met drie man te gaan spelen. Dat hebben we geprobeerd, maar de kansen die je gezien hebt, moeten normaal gesproken genoeg zijn om een puntje te halen. Als je dan naar het geheel kijkt en de scherpte voorin was net niet goed genoeg om een punt mee te nemen.”

“Je weet dat er in de slotfase rare dingen gebeuren, dat zag je weer met misschien wel de grootste kans. De kopbal vanuit een corner tegen de paal en vervolgens kon de rebound er ook zo ingeschoten worden. Als je die maakt heb je in ieder geval een punt zonder echt goed te voetballen. Dan heb je nog wat en nu sta je met lege handen.”
Op voorhand was deze wedstrijd een mooi affiche tussen twee grote clubs. Hoe is het dan om het verschil te zien. “Ik vond Sparta niet zo heel veel beter dan ons, dat valt best mee. Als wij ons niveau halen denk ik dat wij van Sparta winnen”, sluit De Gier af.

Foto: Rob Koppers