NEC wist wederom niet de drie punten in de Goffert te houden, de Nijmegenaren speelden 1-1 tegen Telstar. Jack de Gier was er vooraf van overtuigd te winnen, aldus de oefenmeester tegenover FOX Sports.

Welk gevoel heerst er bij Jack de Gier na het gelijk spel thuis tegen Telstar? ”Er heerst teleurstelling dat je de wedstrijd niet wint natuurlijk, daar was ik voor de wedstrijd 100% van overtuigd".

”Ik denk dat je op een goed moment op 1-0 voorkomt. Telstar is één keer voor de goal geweest vanuit een vrije trap, die dan ook gelijk erin valt. Daarna krijg je wat kansen in de eerste helft, waarin je gelijk de leiding kan nemen. En ik vond in de de tweede helft de uitgespeelde kansen wat minder. Wel de druk uiteraard op Telstar. Alleen we konden het niet uitdrukken in doelpunten, dan heb je wat mazzel nodig dat er ook een vrije trap van ons invalt. Dan was het ook nog een zuivere strafschop bij Ole (Romeny, red.) en dat soort momenten die hebben wij nou eenmaal nodig om op dit moment wedstrijden te winnen. Want we hebben natuurlijk een reeks verloren, het vertrouwen is heel broos bij de spelers en daar ben je naar opzoek.

Het middenveld bestond tegen Telstar uit Dijkstra, Overtoom in een controlerende rol en Van den Berg begon op ’10’. ”We wilden met Joey (Van den Berg, red.) eigenlijk achter Druijf voornamelijk tussen de linies vrijkomen. Joey is wel een intelligente speler die dan vervolgens het vervolg moet geven. De eerste helft lieten we een paar de mogelijkheid liggen. We kregen er ook een hele grote kans uit in de eerste helft. Joey kan ook power brengen voorop in het afjagen. Dat waren wel een aantal redenen waarom we hem daar neergezet hebben. Ook de reden was, wanneer we het moeilijk zouden krijgen, we wat sneller de lange bal wilden gaan spelen en we met Joey en Ferdy (Druijf, red.) daar het duel wilden winnen.”

”Je moet thuis van Telstar winnen, wij staan gewoon onder hoogspanning en dat merk je aan alles. Daarom is het extra zuur dat je je overwicht vandaag kan uitbetalen in drie punten.” De trainer had een boodschap naar zijn spelers ”Ga niet met een klote gevoel naar huis vandaag. Rug recht, borst vooruit. Dit is de start weer van een nieuw seizoen”, besluit De Gier.

Foto: Rob Koppers