NEC won vrijdagavond eindelijk weer een wedstrijd. Op bezoek bij Telstar boekte de mannen van Jack de Gier een 0-3 overwinning. In gesprek met FOX Sports kijkt hij terug op deze zege.

”We hebben het voor de wedstrijd gehad over de wedstrijden tegen Almere en Eindhoven, waar we eigenlijk niet zo veel weggeven en wel met 1-0 verliezen. Dus dat betekent dat de verdedigende organisatie al wat beter stond dan de wedstrijden daarvoor. Het gaat vooral om momenten, die wij vaak onnodig weggeven. Het was vandaag goed tegen Telstar en dan zie je dat je zelf op het juiste moment voor komt. Dan zie je dat we in de wedstrijd steeds meer groeien. Dan hebben we in de tweede helft de bal die Van Duin fantastisch pakt van Sno en de vrije trap gehad. Dat waren de meest gevaarlijke momenten. Daar kom je goed door, maakt de 0-2 zelf en dan is de wedstrijd in de tas.”

Op de vraag van de verslaggever of je de tweede goal al in de eerste helft al had moeten maken reageerde De Gier als volgt: ”Ja, volgens mij wel. Ik heb wel een aantal situaties gezien die vanuit voorzetten of vrije trappen kwamen en dat was vanuit onze positie niet heel goed te zien. Maar er had er wel eentje in gemogen en dan je voor rust al wat betere zaken doen.”

”Je weet natuurlijk dat zij wat anders uit de kleedkamer komen. Ze hadden een wissel gedaan met Springer erin. Ze gingen wat opportunistischer spelen, sneller de lange bal dan de eerste helft. Al was dat de eerste helft ook vaak het geval. En dan moet je het duel winnen en het eerste loopduel dat levert gelijk die grote kans op en dat is dan even over de streep trekken. Een heel belangrijk moment.” aldus de trainer van de Nijmegenaren.

De Gier heeft Achahbar heel vaak complimenten gegeven. Vandaag leek hij niet zo tevreden over hem en wisselde hem. ”Hij had een gele kaart, kwam in de irritatie en kreeg bovendien nog die tik op zijn hoofd. Daarbij gingen zij nog meer opportunistischer spelen, was het moment voor ons vanaf de zijkant daar dat Anass in het verdedigende geen rol meer zou spelen. Met Joey van den Berg en Mart Dijkstra hebben we twee prima spelers die de controle kunnen houden en Tom Overtoom door konden schuiven.”

"We waren over alle spelers wel tevreden en je moet altijd kijken naar progressie en die hebben we duidelijk gezien”, besluit Jack de Gier.

Foto: Rob Koppers