Voor Jack de Gier blijft de confrontatie met NEC van vrijdag een bijzondere wedstrijd. Hij heeft natuurlijk een verleden als speler en assistent-trainer, maar had dit seizoen ook als hoofdtrainer aan de slag gekund in Nijmegen. Dat hield zijn club tegen. Vrijdag komt NEC op bezoek in Almere.

"Ze zullen erop gebrand zijn om revanche te nemen", doelt De Gier tegen Omroep Flevoland op de nederlaag tegen FC Oss (3-0). "Ik lees ook dat ze dat na een verliespartij altijd ook gedaan hebben dit seizoen, met grote uitslagen. Je kan ook zeggen dat ze de zaak misschien zouden onderschatten als ze na de winterstop twee keer hadden gewonnen, al zouden ze ons daarmee tekort doen."

Voor De Gier voelt de wedstrijd tegen NEC niet als prestigeduel. "Totaal niet. Het is een belangrijke wedstrijd. We willen op de ranglijst blijven waar we staan. Dat doe je door te winnen. We zijn thuis ongeslagen, die status willen we vasthouden. Dan is het belangrijk om dit soort wedstrijden te winnen."

Sven Braken maakte vlak voor NEC-Almere City, de openingswedstrijd van dit seizoen, de overstap van Almere naar NEC. Vooral de fans van Almere namen het de spits niet in dank af.  "Maar ik denk niet dat Sven vrijdag speelt", zegt De Gier. "Achahbar speelt de laatste weken, ook voor de winterstop. Tegen Jong AZ en Go Ahead scoorde hij drie keer, dat deed hij goed. Ik zie geen reden om dat te veranderen."