Jack de Gier verwacht dat SC Cambuur er vrijdag hard op zal klappen tegen NEC. De ploeg uit Leeuwarden verloor maandag nog bij Jong AZ (2-1). De Gier gaat met NEC op jacht naar de tweede zege op rij.

“Cambuur-uit is altijd lastig”, zei De Gier tegen RN7. “Zo zijn er wel meer moeilijke wedstrijden. Cambuur verloor maandag van Jong AZ en dan kun je verwachten dat de messen geslepen zijn. Daar moeten we ons op instellen.”

De ruime overwinning op Jong FC Utrecht van vorige week biedt in ieder geval vertrouwen. “Als je naar de eerste helft kijkt, denk ik dat je terecht met 4-1 voor staat. In de rust bespreek je het met de jongens en hoop je een nog ruimere uitslag neer te zetten. Helaas is dat niet gebeurd, maar we kijken altijd vooruit. We zitten in een fase waarin je kijkt naar de dingen die goed gaan en natuurlijk ook de dingen die beter gaan. Op die manier gaan we richting Cambuur.”

De Gier sprak maandag met Anass Achahbar, die is teruggezet naar Jong NEC na een woordenwisseling met de technische staf in de rust van het uitduel met FC Eindhoven. De aanvaller keert voorlopig nog niet terug. “Ik heb met Anass afspraken gemaakt en als hij daaraan voldoet, kan hij weer aansluiten.”

Rens van Eijden ontbreekt opnieuw bij NEC. De aanvoerder kampt met een nog onbekende blessure. “Rens heeft de hele week niet getraind en daar wordt nog naar gekeken, wat het precies inhoudt en hoelang het duurt. Hij komt niet in aanmerking voor de selectie.”

Foto: Rob Koppers