NEC beleefde tegen TOP Oss een historisch dieptepunt. De Nijmegenaren verloren ruim (1-5), waardoor de achterstand op de promotieplekken groter en groter wordt. Trainer Jack de Gier maakt zich terecht zorgen, zo vertelde hij voor de camera van FOX Sports.

Het duel tegen TOP Oss is er voor menig Nijmegenaren eentje om snel te vergeten. De Gier krijgt het, met het terugkijken van de beelden, nog zwaar. ,,Dit is voor mij de meest pijnlijke nederlaag ooit”, stelde De Gier voor de camera van FOX Sports. ,,Ik heb al anderhalf uur over een verklaring nagedacht, maar ik weet het gewoon niet. Mijn eerste gevoel is dat we elkaar met zijn allen in de steek hebben gelaten.”

Ook De Gier zag dat bij NEC eigenlijk niets lukte. ,,Wij waren het meest aan de bal, maar we waren niet effectief. De spits werd niet op het juiste moment ingespeeld en uit omschakelmomenten scoorde zij dan. In de rust nog een dubbele wissel gedaan, wilde meer over de rechterkant gaan voetballen. Toen was het, verdedigend gezien, dweilen met de kraan open.”

Dit doet pijn. Voor iedere betrokkene bij NEC, dus ook trainer en clubman De Gier. ,,Dit is een behoorlijke mokerslag, voor iedereen”, zei De Gier. ,,Ik denk dat de achterstand op de promotieplekken niet onze grootste zorg is. Dat zijn wij zelf.”

Foto: Rob Koppers