Jack de Gier kijkt met een tevreden gevoel terug op de overwinning op Roda JC van zaterdagavond. NEC kwam twee keer terug van een achterstand en won uiteindelijk met 2-3. "Het is met hangen en wurgen, maar je moet het over de streep trekken. De mannen hebben karakter getoond", zei de trainer na afloop tegen RN7.

Toch was de beginfase van NEC niet sterk, zag ook De Gier. "We waren aan het zoeken. Het gaat om de nauwkeurigheid in het voetbal. We wisten dat Roda hoog druk ging zetten met twee spitsen en dat ook de twee middenvelders door zouden gaan als wij Joey van den Berg in de opbouw tussen de twee centrale verdedigers lieten spelen. Daardoor zou er op het middenveld een overtal ontstaan. Dat moment probeerden we te herkennen via Norbert of de centrale verdedigers. Het doelpunt ging precies zoals we dat wilden."

In de tweede helft hadden de Nijmegenaren het weer even moeilijk. "Het is na rust natuurlijk een slecht moment om al snel op 2-1 achter te komen. We zaten op de bank te kijken naar hoe wat we konden doen om het team te helpen om weer aan het voetballen te komen. De goal van Sven kwam op het juiste moment. Dan zit je weer in de wedstrijd, druk je door en krijg je de penalty erachteraan. Dan voel ik ook wel dat we de 2-3 maken en dat we het over de streep moeten trekken."

Lees ook: Molenaar maakt excuses na woede-aanval tegen De Gier

De Gier koos er in de slotfase voor om Mathias Bossaerts naar de kant te halen voor Robin Buwalda. Frank Sturing bleef dus op de bank. "Mathias moest eraf met kramp. We kozen met Buwalda voor een meer verdedigende speler. Met Frank kun je misschien meer aanvallen, dat is het verschil in kwaliteit. Het was voor die fase de meest logische keuze."

Na vier wedstrijden staat NEC op de derde plek met tien punten. "We zijn hartstikke tevreden over de resultaten, maar persoonlijk heb ik nog steeds een kater van de punten die we hebben weggegeven tegen Cambuur. Gaandeweg worden we sterker. We hebben het team bij elkaar wat we willen hebben. We kunnen absoluut nog stappen maken, maar als je de bereidheid van de spelers ziet, is dat heel mooi."

Foto: Rob Koppers