Jack de Gier kijkt tevreden terug op de tweede oefenwedstrijd van NEC. De trainer zag zijn ploeg gelijkspelen tegen het Al Gharafa van Wesley Sneijder (0-0).

"Je weet niet zo goed wat je moet verwachten van deze tegenstander", zei De Gier na afloop tegen ForzaNEC.nl. "Wat we ook belangrijk vonden voor deze wedstrijd was een stukje verdedigende organisatie. Je wil niet een aantal tegendoelpunten krijgen in zo’n wedstrijd. Dat is aardig gelukt. Het was wel jammer dat we te weinig kansen afdwongen."

De Gier vervolgde: "Ik kies er in dit stadium van de voorbereiding voor om iedereen minuten te laten maken, dus na rust stonden we een beetje met ‘Jong NEC’, behalve dan Robin Buwalda en Gino Coutinho die in de goal bleef staan. Dat team heeft het prima gedaan. In het begin hadden ze het even moeilijk, daarna kwamen ze uit de schulp. Goed de duels in en de tegenstander niet laten voetballen. Zo zie ik het graag."

Sneijder
Dat Sneijder meedeed bij Al Gharafa deed De Gier niet veel. "Voor mij was het niet zo bijzonder. Ik vind het leuk dat er een ex-international speelt en daar heb ik veel respect voor, maar voor de rest was ik bezig met mijn eigen team. We zouden er tijdens de wedstrijd wel achterkomen hoe zij speelden. Het ging aardig, tot het afdwingen van de kansen."

Lartey Sanniez
De Gier zag dinsdagmiddag al Terry Lartey Sanniez aan de selectie toegevoegd worden. De verdediger komt over van Ajax. "Goede back. Fysiek sterk, prima opgeleide speler. Naast Guus Joppen hebben we nu iemand die op die plek de concurrentie aan kan gaan. Het voordeel van Terry is dat hij op meerdere posities kan spelen. Dat neemt dan ook de druk weg bij het halen van andere spelers voor die posities."

Foto: Rob Koppers