NEC-trainer Jack de Gier is blij met wat zijn ploeg vrijdagavond heeft laten zien tegen Almere City FC (5-0). Toch zag de oefenmeester ook dat de Nijmeegse voet in de tweede helft even van het gaspedaal afging, terwijl er in de rust nog werd gezegd dat de spelers moesten doordrukken. De Gier was uiteraard wel tevreden met de ruime zege.

"Fantastisch als je met 3-0 voorkomt", zei De Gier tegen FOX Sports. "Je wil graag druk zetten, Almere niet aan voetballen toe laten komen en thuis het publiek erachter krijgen. Dat is aardig gelukt. Je maakt drie goede doelpunten. Als je jezelf daarmee beloont, groeit er iets in het team."

In het begin van de tweede helft liet NEC de teugels even vieren. "In de rust zeiden we: probeer door te drukken en extra doelpunten te maken. Dat lukte tegen Jong FC Utrecht niet. Vandaag probeerden we het en dan zie je dat we in het eerste gedeelte van de tweede helft niet de druk op de bal krijgen en we door de 4-0 weer aan het voetballen komen. Dat hoort er misschien een beetje bij. Uiteindelijk is de uitslag top voor ons."

Als voormalig trainer van Almere zag De Gier al snel waar de kracht van dat team zit. "Met de lopende middenvelders van Almere heb je moeite. Zeker als ze Ricardo Kip erbij brengen en Jergé Hoefdraad. In de tweede helft hebben we na een minuut of vijf al tegen onze middenvelders gezegd dat ze nu echt hun man moesten gaan volgen, want in de overnames zat het niet goed. Toen dat wat beter voor elkaar was, werd het 4-0 en was het klaar."

Vooraf sprak De Gier uit dat NEC een zege nodig had, zeker in de strijd om een ticket voor de play-offs. De Nijmegenaren kregen eindelijk een beloning. "We hebben hard en fel getraind. Dan is vrijdag het meetmoment en het is weleens lekker als je het zo kan neerzetten in een eerste helft. Dat geeft vertrouwen en kracht voor de komende fase. Daarin moeten wij deelname aan de play-offs veiligstellen en die graag willen gaan spelen."

Tot slot werd Prins Carnaval gesignaleerd in het stadion, maar De Gier is niet van plan om voorop te gaan in de polonaise. "Ik moet tegenwoordig een week herstellen van een avondje uit, dus ik doe deze keer niet mee."

Foto: Rob Koppers