NEC leed vrijdagavond alweer de achtste nederlaag van het seizoen. Op bezoek bij FC Twente werd er kansloos verloren: 2-0. Trainer Jack de Gier blijft echter strijdbaar: "Afgelopen week is er veel gesproken en iedereen sprak het vertrouwen in deze staf uit."

Toch lijkt er bij de spelers een hoop spelplezier te ontbreken. "De eerste helft speelden we zonder overtuiging, we verloren te snel de bal. Er lagen wel degelijk mogelijkheden om te voetballen, Twente gaf ons de ruimte. Uit de omschakeling krijgen we hem na een half uur bijzonder makkelijk om de oren. Een duel aan de zijkant op 20 meter van het vijandelijke doel en vervolgens loopt Zekhniki in een rechte lijn naar het doel. Dat kan natuurlijk niet", aldus De Gier tegenover FOX Sports.

"In de rust gaf ik aan dat we met overtuiging moesten gaan voetballen. Dat we de bal vast moesten houden, zuivere passes geven. Ook hoger druk zetten, zodat Twente snel de lange bal moest gaan spelen. Als je met vier man achterop speelt moet dat normaliter geen problemen opleveren." Daar namen de spelers echter weinig van over, want binnen twee minuten verdubbelde Jari Oosterwijk de score. "Ook daar staan we weer niet goed. We spelen in de Keuken Kampioen Divisie en lijden zo makkelijk balverlies. Dat kan natuurlijk niet."

De Gier gaf vooraf aan dat alle kansen die NEC weggeeft, vaak ook meteen raak zijn. "Dat was tot de 2-0 ook zo, alleen daarna zijn we meermaals ontsnapt. Dat geeft aan dat het gewoon heel diep zit bij ons. Je ziet reacties bij spelers. Ik vind het lullig dat Sabak een rode kaart krijgt. Het is een terechte, maar jammer dat een jonge jongen de dupe wordt van zo’n wedstrijd."

Tot slot ging de trainer in op zijn eigen positie. "We hebben afgelopen week veel gesproken en er is intern vertrouwen uitgesproken. Ik ben altijd strijdbaar, maar dit zijn wel hele lastige periodes. De dagen voor kerst zijn altijd al donker, maar in Nijmegen zijn ze op dit moment het donkerst", besluit De Gier, die zijn terugkeer bij NEC ongetwijfeld anders had voorgesteld. De Nijmegenaren sluiten de eerste seizoenshelft af als nummer 12 van de Eerste divisie…

Foto: Rob Koppers