Jack de Gier oefende met zijn ploeg vrijdagavond op Sportpark De Groenendijkse kampen tegen JVC Cuijk (0-4). De oefenmeester gaf echter aan dat hij niet echt zat te wachten op dit duel.

De Gier is opgelucht dat zijn elftal heel is gebleven op het kunstgrasveld, dat afgelopen seizoen door de KNVB eigenlijk al afgekeurd was. Daarnaast paste de tegenstander niet in het ideaalplaatje van de voorbereiding van de profclub. "We wilden aanvankelijk tegen De Graafschap oefenen, maar daar kregen we in mei al geen toestemming voor", zo geeft De Gier aan tegenover De Gelderlander.

"Met alle respect voor JVC, maar we oefenen liever tegen steeds zwaardere tegenstanders. De Graafschap was ideaal geweest." Gezien de beroerde staat van het veld in Cuijk liet De Gier het overgrote deel maar 45 minuten voetballen. Daarnaast hield hij Gino Coutinho en Sven Braken langs de kant, die pas sinds maandag weer zijn aangesloten na een blessure.

Met de presentatie van twee nieuwe verdedigers, Rens van Eijden en Leroy Labylle, afgelopen week is De Gier tevreden. "De puzzelstukjes vallen steeds meer op hun plaats. We zoeken voorin alleen nog spelers op de zijkanten. Het publiek kan zich identificeren met dit elftal en er zit kwaliteit in", sluit de trainer af.

Lees ook: Sturing heeft twijfels: "Waarom hier een oefenduel?"

Foto: Rob Koppers