Jack de Gier is definitief de nieuwe hoofdtrainer van NEC. De 49-jarige oefenmeester volgt Pepijn Lijnders op en tekent voor drie seizoenen bij de Nijmeegse eerstedivisionist. De Gier komt over van Almere City FC en wordt komende dinsdag gepresenteerd.

Daarmee is het voor NEC bij de derde poging raak. Eerder probeerde technisch directeur Remco Oversier De Gier in de zomer van 2017 en afgelopen winter naar Nijmegen te halen, maar Almere hield de poot stijf. Nu werkte de club wel mee. Oversier koos tussendoor voor Adrie Bogers als tussenpaus en Pepijn Lijnders als trainers. Laatstgenoemde vertrok vorige week bij NEC na een teleurstellende tweede seizoenshelft.

Voor De Gier is De Goffert bekend terreinen zal NEC voelen als thuiskomen. In zijn voetbalcarrière speelde hij drie seizoenen voor NEC, waarin hij voor in zijn eerste jaar veel tot scoren kwam, onder andere in de derby tegen Vitesse. Later werkte De Gier als scout, assistent-trainer, trainer van de A1 en trainer van Jong NEC bij NEC. Begin 2016 maakte hij de overstap naar Almere City, waar hij uiteindelijk tweeënhalf seizoen hoofdtrainer was.

Foto: Rob Koppers