NEC zag Sparta zondagavond in de slotfase langszij komen in De Goffert. Trainer Jack de Gier was na afloop niet ontevreden over het resultaat, maar baalde wel over de totstandkoming daarvan. "Er wordt gewoon een overtreding gemaakt."

"Op het veld leek Veldwijk Van Eijden een zetje te geven voorafgaand aan de 1-1, maar dat neem ik terug bij het zien van de beelden. Maar het gaat vooral over het eerdere moment. Achahbar gebruikt daarbij zijn lichaam goed, maar Auassar belet met zijn rechterarm de doorgang voor hem. Dat was gewoon een overtreding en was dan zijn tweede gele kaart geweest. Dan speel je nog tien minuten tegen tien man", aldus De Gier tegenover FOX Sports. "Dat ik dan geel krijg, nouja, boeie."

NEC startte goed en opende na zeven minuten dan ook de score. "Dat stemt tot tevredenheid. Een goede aanval over de linkerflank, die door Kvida en Labylle bestreken werd, en dan als een echte spits goed afgerond. Vervolgens hadden we een beetje pech met Overtoom", doelt De Gier op het raken van de lat én de paal in dezelfde aanval. "Dat was de fase dat we door hadden moeten gaan voor de 2-0 en onszelf wat lucht te verschaffen."

"Dat komt dan ook door de situatie waarin je zit. Dan ga je toch voor simpel om de voorsprong te verdedigen." De gelijkmaker kwam dan ook niet geheel uit de lucht vallen. "We raakten de bal steeds sneller kwijt en dan moeten we met hangen en wurgen overleven. Dan wordt het moeilijk."

"Je gunt alles en iedereen hier de overwinning en dan is het jammer dat hij kort voor tijd in het net valt. Uiteindelijk kunnen we onszelf een compliment geven dat we het niet helemaal weggeven, want de afgelopen weken was de 1-2 misschien nog wel gevallen in de laatste seconden bijvoorbeeld. We kunnen hierop bouwen en met vertrouwen toewerken naar RKC, aanstaande vrijdag", besluit de oefenmeester.

Foto: Rob Koppers