Jack de Gier kon maandagavond opgelucht ademhalen toen NEC na 95 minuten tegen Jong FC Utrecht drie punten had behaald. Sven Braken zorgde met nog enkele seconden op de klok voor de winnende goal (1-2).

"Achteraf is dat makkelijk gezegd, maar ik had wel vertrouwen dat we gingen scoren en gingen winnen", zei De Gier bij FOX Sports. "Maar de tijd wordt dan je vijand. De pijp was bij Utrecht wel leeg. Tijdrekken, wat jongens met kramp. Wij moesten het tempo hoog houden en uiteindelijk die kans pakken. Daar waren we in een fase iets te gehaast in."

"De keeper ging op een gegeven moment ook alles pakken", vervolgde de trainer. "De spitsen moeten de bal gewoon tussen de palen janken. Als een keeper de bal er dan uitramt, oké, dan heeft die het goed gedaan. Maar er moet power en geloof achter zitten. Dan kun je goals maken. Daar gaan we aan werken."

Braken deed het in de 95e minuut wel goed toen Joey van den Berg de bal diep gaf. "Het is een topgoal. In de 95e minuut een bal zo controleren en onder druk van een verdediger en een keeper zo afronden. Dat is geduld en dat werd beloond."

NEC had de punten ook wel nodig na het gelijkspel tegen Cambuur in de eerste wedstrijd. "Toen speelden we goed, maar gaven we een 2-0 voorsprong weg. Daardoor kenden we een beetje een valse start wat resultaat betreft. Ik was toen wel tevreden over het veldspel, daar konden we mee verder. Dan moet je bij Jong Utrecht gewoon winnen, anders heb je echt een valse start met 2 punten uit 2 wedstrijden. Maar Jong Utrecht is wel een stug ploegje."

"Zij spelen compact, met drie voorin en drie op het middenveld zetten ze een blok neer. Zij gokken op balverlies en leggen dan de bal achter de laatste linie, dan moet je achteruitlopen. Dat is altijd gevaarlijk. Dat zag je ook bij hun goal. Aan de bal moeten we het spel snel verplaatsen en tussen de linies vrijkomen en niet te veel mensen achter de bal houden, want dan is het voor hun makkelijker om af te schermen. Dat deden we in de eerste helft niet goed."

Foto: Rob Koppers