Jack de Gier zag zijn ploeg vrijdagavond niet winnen in Dordrecht. NEC speelde een moeizame wedstrijd. Op het einde kreeg NEC nog twee grote kansen en steeg De Giers hartslag naar 200. "We kregen zelf de grootste kansen."

”Het was geen beste wedstrijd natuurlijk", trapte de Gier af tegen FOX Sports. "Ik vond vooral hoe wij de goals weggeven beroerd. Daardoor kom je steeds onnodig in de problemen in wedstrijden, dat is gewoon vervelend.”

”Als je de 1-0 van Dordrecht bekijkt, dat is zó onnodig. Je speelt zelf niet geweldig, maar zij ook niet. We wisten dat ze hoog druk gingen zetten, dat ze fel zouden zijn en hun poot niet terug zouden trekken. Dan moet je die bal wegschieten en geen risico nemen", analyseert De Gier de eerste helft. Hij vervolgt met de 2-1. "Die valt uit de omschakeling geloof ik. Druijf gaat bijna alleen op de keeper af, maar wordt weggezet door Breedijk. Vanuit de omschakeling ligt die er dan wel in, dat kan natuurlijk niet. Dat zijn slechte momenten. Dan moet je steeds weer vechten om in de wedstrijd te komen en dat hebben we de tweede helft wel gedaan."

De trainer vond zijn ploeg niet fel genoeg. "Dat hebben we ook gezegd in de rust. Dan wordt het heel hectisch in de wedstrijd en wordt de 2-2 afgekeurd. Daarna kom je alsnog op 2-2 en krijgen zij een paar omschakelkansen, maar krijg je zelf de twee grootste kansen met Joey (Van den Berg, red.) en Mike (Ndayishimiye, red.). Dan gaat je hartslag naar 200 als trainer.”

De laatste wedstrijden gaf NEC niet zoveel weg. ”Zonder al te goed te voetballen, weet je dat je wel kansen krijgt en kan je de wedstrijd wel controleren. Nu loop je achter de feiten aan door die twee tegendoelpunten. Dan moet de bal er altijd in vallen en je weet het, FC Dordrecht is een gevaarlijk ploegje met snelle jongens en dan kan de bal er aan de andere kant altijd in vallen”, besluit Jack de Gier.

Foto: Rob Koppers