Jack de Gier keek vrijdagavond met gemengde gevoelens terug op het gelijkspel van NEC tegen Jong PSV (4-4). De Nijmegenaren kwamen op 2-0, gaven het daarna weg tot 2-4 en maakten in de extra tijd alsnog gelijk.

"Een knotsgekke wedstrijd", zei De Gier bij FOX Sports. "Het is heel dubbel. In de eerste helft speelden we goed, hadden we volledig de controle. We kwamen verdiend op 2-0. We tonen wel weer veerkracht door er als nog 4-4 van te maken, maar ik denk dat ik wel een slecht weekend ga hebben door dat ene punt."

NEC was na de blessure van Jonathan Okita even helemaal de weg kwijt. "Dan lever je een bal in en die gaat er meteen in. Met onze ervaring mag dat eigenlijk niet gebeuren. We verdedigden de bal zo door het midden uit. Zo’n voorval met Okita maakt indruk, maar mag de wedstrijd niet bepalen."

Ook na rust vond De Gier dat zijn ploeg het meeste te vertellen had. "Ik zag twee, drie kansen. Als die erin gaan, ben je weer op de goede weg. Al was er dan nog niks zeker geweest, maar we hadden het wel in eigen hand kunnen hebben. Voor mijn gevoel lag de bal er bij de eerste de beste uitval van PSV weer in. De organisatie stond niet goed."

De Gier kon nog weinig zeggen over de situatie van Okita. "Hij is voor nader onderzoek naar het ziekenhuis, dus ik kan er verder weinig over zeggen. Jonathan zag de keeper niet aankomen. Een vervelende situatie."

Foto: Rob Koppers