Jack de Gier ziet dat NEC weer terug bij af is na de nederlaag van zondag tegen FC Eindhoven. De oefenmeester werkte met zijn ploeg in Spanje aan frisheid en nieuw vertrouwen in de tweede seizoenshelft, maar kreeg in Eindhoven keihard het deksel op de neus: 3-2.

“De conclusie? Die moet ik nog trekken. Ik ben nu vooral een beetje ondersteboven van de eindfase”, sprak De Gier bij FOX Sports. “In de eerste helft waren we voetballend niet goed genoeg en kwamen we terecht met 1-0 achter. In de rust wisselden we, we wilden het voorin wat sneller opzoeken.”

Anass Achahbar en Brahim Darri gingen eruit voor Ole Romeny en Mike Ndayishimiye. “Romeny heeft wat meer loopvermogen en speelt opportunistischer dan Achahbar. Dat leek goed uit te pakken, we kwamen met 1-2 voor. Toen verwachtte ik dat we de wedstrijd onder controle zouden krijgen. Je moet afstand nemen, want in de Eerste Divisie is er altijd weer een kanteling mogelijk.”

Vlak voor de 3-2 van Eindhoven kreeg Ferdy Druijf nog een grote kans, maar die ging er niet in. “Er zijn twee momenten die de verkeerde kant opvallen. Bij de 2-2 konden wij de omschakeling pakken en vanuit die situatie counterden zij. Net voordat Eindhoven 3-2 maakten, kregen wij een grote kans op 2-3. Verdiend? Je moet op een gegeven moment resultaat halen. Op basis van de tweede helft was dat verdiend geweest, maar de eerste helft niet. Achteraf was een gelijkspel dan juist geweest, maar daar moet je lak aan hebben. Je moet pakken wat je pakken kan.”

De Gier koos verrassend voor Robin Buwalda in het centrum van de verdediging. Hij veroorzaakte ongelukkig een strafschop die 2-2 betekende en verspeelde de bal vlak voor de 3-2 ook nog. Toch had De Gier geen spijt van zijn keuze. “Nee, die jongen vecht voor zijn plek en doet dat niet expres. Ook hij zit er doorheen in de kleedkamer.”

En dus is NEC weer terug bij af. “We zijn gestart met een bepaalde frisheid creëren in de ploeg en dat heeft een deuk opgelopen. Wat dat betreft zijn we terug bij af. Je kan niet recht praten wat krom is. Ook hier gaan we weer mee aan de gang.”

Foto: Rob Koppers