Lorenzo Davids speelt komend seizoen in de Bundesliga. De middenvelder die aan een sterk seizoen bezig was, vertrekt transfervrij naar het Augsburg van Jos Luhukay.De trainer, die in Duitsland een goede naam heeft opgebouwd, haalde eerder al meer spelers uit de Nederlandse competitie: Gibril Sankoh, Paul Verhaegh, Marcel de Jong, Nando Rafael en ook Kees Kwakman kwamen voor weinig geld over naar de 2. Bundesligaclub. Inmiddels is promotie een zekerheid en Davids reageert dan ook verheugd op de site van zijn zaakwaarnemers van Sports Entertainment Group.
“Dit kan niet beter”, zegt de linkspoot. “Dit geeft een heerlijk gevoel. Ik bloei van binnen, ben heel blij. Dit is de stap waar ik op had gehoopt, echt een stap vooruit, van de Eredivisie naar de Bundesliga. Ik kijk op televisie vaak naar de Bundesliga en zie alleen maar volle stadions, niet normaal. En nu ga ik daar zelf spelen.”

Ook met Luhukay heeft hij al contact gehad: “Hij wilde me graag hebben. Dat stemt me heel tevreden. Ze hebben me gehaald voor het middenveld en daar focus ik me dus op. Persoonlijk wil ik me in Duitsland verder ontwikkelen. Onze eerste opdracht is handhaving. Daar ga ik honderd procent voor.”

Davids debuteerde voor NEC in het profvoetbal nadat hij door Mario Been uit de jeugd van Feyenoord was geplukt. Hij speelde 132 wedstrijden en kwam daarin tot 5 goals.