Lorenzo Davids blikt tegenover ELF Voetbal terug op zijn carrière. Zijn loopbaan is alleen nog niet voorbij. Hij speelt bij hoofdklasser DFS en zou graag weer in het betaald voetbal aan de slag gaan. Van NEC kreeg hij een ‘nee’.

In de zomer van 2015 keerde Davids terug uit Denemarken na een mislukt avontuur bij Randers FC. "Ik verwachtte dat er iets zou komen, maar er kwam niets. Kreeg ik te horen dat ik te lang niet had gespeeld. Maar ik speelde gewoon wekelijks. Laat me dan één of twee keer meetrainen. Ik ben er gewoon."

"Ik ging nog naar NEC toe. In 2010 werd ik er nog Man of the Year. Mijn plaatje hangt nog steeds op de muur bij de trap naar het veld. Maar nieuwe spelers gingen via hun scoutingbureau. De mensen die ik daar kenden, waren ook bijna allemaal weg. Maar Vitesse geeft Alexander Büttner wel een kans. Waarom NEC mij niet?"

Zijn vertrek bij NEC in 2011 verliep ook niet fijn voor Davids. "Weet je nog wat ik het ergste vond? Dat Carlos Aalbers in de media loog over het feit dat ik niet wilde bijtekenen. Supporters spraken me erover aan. Maar weet je? Ik heb nooit met Aalbers gesproken. Ik was op dat moment een belangrijke speler voor NEC, dan zeg je dat niet over één van je spelers. Daarna kwam NEC toch met een nieuw aanbod, maar dat lag qua salaris lager dan ik had. Ik vond het jammer dat mijn inzet niet werd gewaardeerd."

Davids ging vervolgens bij FC Augsbug aan de slag. "Ik begrijp de houding van NEC nu nog steeds niet. Ik ben altijd loyaal naar de club geweest. Ik heb zelfs nooit een uitnodiging gekregen om afscheid te nemen. Vorig jaar belden ze me nog of ik wilde meewerken aan de FOX Special Gouden Herinneringen over het UEFA Cup-succes. Daar had ik geen behoefte aan."

Foto: Wikimedia/Commons