Brahim Darri is de nieuwe vleugelaanvaller van NEC. Hij werd zaterdagmiddag tijdens de spelerspresentatie van de Open Dag als laatste het veld opgeroepen.

Darri werd een maand geleden bij zijn oude werkgever Heracles uit de selectie gezet, omdat hij met zijn hoofd bij een andere club zou zitten. "Dat was niet NEC. NEC belde me twee weken terug en ik heb lang nagedacht. Maar, na mijn eerste gesprek met Remco, Wilco en Jack kreeg ik direct een heel warm gevoel bij deze club."

Anass Achahbar, bevriend met Darri, belde de 23-jarige aanvaller meermaals op. "Hij is net als mij heel ambitieus en dat is NEC nu ook. Hij straalde ook uit dat hij me graag erbij wilde hebben. Dit past gewoon heel goed bij mij en ik heb zin om weer te knallen, mezelf te laten zien."

Dat kon hij bij Heracles afgelopen seizoen wat minder. Waar hij in de eerste twee jaar nog vaste basisspeler was, bleef het aantal duels dit jaar steken op zeventien. Daarop besloot Darri een nieuw avontuur aan te gaan. "Ik heb daar drie jaar gezeten, met vallen en opstaan. Het publiek hield van me, maar ik had zoiets, ‘ik moet verder gaan’. En NEC gaf mij daarin verreweg het beste gevoel."

NEC heeft de afgelopen maanden zeker niet stil gezeten. Met Gino Coutinho, Rens van Eijden en Joey van den Berg is er de nodige ervaring binnen gehengeld. "Ja absoluut. Ik kan heel veel van die jongens leren. We hebben stuk voor stuk heel veel Eredivisie-wedstrijden in de benen. Ik denk dat het wel eens heel mooi kan worden", aldus Brahim Darri.

Foto: Rob Koppers