Een slecht spelend NEC pakte vrijdagavond in eigen huis geen punten tegen MVV Maastricht. Voor Brahim Darri persoonlijk was het jammer dat hij zijn goede flow niet kon doortrekken van afgelopen weken.

”Je gaat met goede bedoelingen de wedstrijd in en je begint wel aardig. We krijgen een paar kansjes en dan krijgen we een halve kans tegen, om het zo maar te noemen. Dat is de enige die ze de hele wedstrijd gehad hebben. Die valt binnen en het is niet te verklaren.”

Ook in de tweede helft wil het allemaal niet lukken voor de Nijmegenaren. Brahim Darri reageert als volgt ”Daarna de tweede helft probeer je alles. Zij gaan natuurlijk met elf man achter de bal om er soms uit te gaan. Maarja het is gewoon klote. Het lijkt een beetje alsof wij in de hoek zitten waar de klappen vallen. Ik dacht na Volendam (thuis 5-1, red.) dat we er even uit waren. Vorige week ook best wel een goede wedstrijd als team gespeeld, met tien man ook nog. Alleen vandaag was weer onder niveau. Als je kijkt naar hoe wij willen opbouwen, hoe we kansen willen creëren is gewoon echt te min."

Darri zat de afgelopen weken eindelijk in een goede flow. Dat wordt nu onderbroken door dramatische nederlaag voor eigen publiek. ”Je hebt een een goede flow, je voelt je goed, bent in vorm. Er wordt ook steeds gezegd, speel hem in. Maar het was gewoon heel moeilijk vandaag als team. Je krijgt weinig ballen. En als team stonden we niet goed genoeg om tot kansen te komen. Ik denk dat we hen niet echt pijn hebben gedaan en de ruimte was er wel en dat is spijtig.”

Foto: Rob Koppers