Brahim Darri wordt waarschijnlijk maandag gepresenteerd als nieuwe aanwinst van FC Den Bosch. Het vertrek van de aanvaller van NEC hing al enige tijd in de lucht nadat hij samen met Anass Achahbar uit de selectie werd gezet. FC Den Bosch is momenteel de onverwachte koploper van de Keuken Kampioen Divisie.

Den Bosch gaat Darri waarschijnlijk huren met optie tot koop. Hij werd in augustus van het vorige jaar gepresenteerd als nieuwe vleugelspeler van NEC. Hij werd transfervrij overgenomen van Heracles Almelo en tekende in Nijmegen voor twee seizoenen. Op 17 augustus maakte hij tijdens de eerste speelronde zijn debuut voor NEC in de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur. Op 21 september scoorde hij voor het eerst voor de club in de met 2-3 gewonnen uitwedstrijd tegen Helmond Sport.

Na verloop van tijd verdween Darri uit de basiself van NEC, maar de aanvaller wist zijn basisplek terug te veroveren. Tijdens het trainingskamp dat NEC onlangs in het Spaanse Estepona afwerkte, bleek de speler nog kritisch over zijn eigen verrichtingen in dienst van NEC. "Ik begon matig, bijna slecht. Toen speelde ik een tijdje niet en daarna ging het wel weer goed. Ik ben niet tevreden over de hele seizoenshelft, maar het goede gevoel op het einde moet ik vasthouden."

Eerder leek ook Sven Braken de overstap te maken naar de Bosschenaren, maar van een transfer kwam het niet. De spits stond enige tijd in de aandacht van de koploper van de Eerste Divisie. Braken maakt nu het seizoen af bij FC Emmen, dat dit jaar voor het eerst in het bestaan van de club uitkomt in de Eredivisie. Den Bosch koos voor Heracles Almelo-spits Vincent Vermeij, die nu waarschijnlijk herenigd wordt met Darri.

In samenwerking met mediapartner RN7.

Foto: Rob Koppers