NEC heeft met opgeheven hoofd het bekertoernooi verlaten. Bij koploper PSV werd met 3-2 verloren.
PSV kwam sterk uit de startblokken. Al na vijf minuten kon het thuispubliek juichen door een doelpunt van Mertens, die eenvoudig raakschoot. Die achterstand werd tien minuten later echter ongedaan gemaakt door NEC. Marcelo werkte een poging van Lasse Schöne niet goed weg, waardoor Van der Velden kon profiteren.
 
De Eindhovenaren slaagden er daarna slechts moeizaam in om kansen te creëren tegen het compact spelende NEC. De bezoekers zorgden aan de andere kant voor meer gevaar via Kevin Conboy, Leroy George en Género Zeefuik.

Enigszins tegen de verhouding in sloeg PSV toe kort voor rust. Matavz passeerde doelman Gábor Babos van dichtbij en na aangeven van Jeremain Lens maakte Strootman er 3-1 van. NEC verkleinde in de blessuretijd van de eerste helft toch weer de marge door een treffer van Schöne.
 
Na de pauze had PSV iets meer controle over het duel, maar slaagde er niet in de voorsprong uit te breiden. Daardoor bleef het lang spannend in Eindhoven. NEC kreeg nog een goede mogelijkheid via invaller Melvin Platje, maar kon uitschakeling niet voorkomen.
Voor foto’s klik hier.