NEC heeft de Australische doelman Danny Vukovic (36) voor twee jaar met een optie voor één extra seizoen aan zich weten te binden.

Vukovic was de afgelopen vier jaar actief bij KRC Genk waar hij afgelopen maart transfervrij vertrok. Bij de Belgische club werd hij kampioen. NEC was al voor de play-offs in gesprek met de keeper. Ted van Leeuwen zegt er het volgende over: ”In onze zoektocht naar een juiste afstemming tussen jong talent en ervaren krachten, kwamen we bij Danny Vukovic uit. We zijn erg blij met zijn komst. Hij is al jaren één van de topkeepers in België en actueel Australisch international. Behalve dat hij een goede keeper is, heeft Danny nog een paar eigenschappen en vergt van iedereen het uiterste. Een voorbeeld-speler.”

”De meeste spelers in onze selectie zijn wel talenrijk, maar wat topvoetbal écht inhoudt, hebben slechts een paar spelers ervaren”, aldus de technisch directeur. ”En het is heel moeilijk dat gevoel in woorden uit te leggen. Maar als je een paar spelers aan boord hebt met die ervaring, dan wordt het doorgeven van die kennis en ervaring al eenvoudiger. En dat is wat voetbal uiteindelijk is: een eeuwig doorgeven van kennis.”

Vukovic spreekt: ”NEC is een nieuw hoofdstuk in mijn carrière. Nijmegen is een ontzettend mooie stad en het verhaal van de club sprak me aan. Daarnaast kan ik met mijn ervaring een waardevolle toevoeging zijn voor de talentvolle spelers binnen de selectie. We zijn bezig met een mooi project, waar ik graag een onderdeel van wil zijn. Ik kan niet wachten om in een uitverkocht Goffertstadion te spelen. De komende seizoenen moeten we laten zien dat NEC thuishoort in de Eredivisie.”

Foto: Orange Pictures