NEC kan een zeer welkome financiële meevaller verwachten. Arnaut Danjuma Groeneveld verhuist al na één seizoen van Club Brugge naar het Engelse AFC Bournemouth. De 22-jarige aanvaller bezorgt de Nijmeegse club goed nieuws met zijn miljoenentransfer.

NEC bedong een jaar geleden namelijk een doorverkooppercentage bij de transfer van Danjuma naar Club Brugge. Vermoedelijk gaat het hier om tien procent van de winst die de Belgen maken. Club Brugge betaalde naar verluidt zo’n 1,5 miljoen euro. Stel dat Danjuma voor vijftien miljoen euro wordt verkocht, krijgt NEC tien procent van 13,5 miljoen: 1.350.000 euro. NEC krijgt dat bedrag niet in één keer, maar in meerdere termijnen, zoals dit vaak gebeurt bij transfersommen.

Omdat het hier gaat om een transfer tussen twee clubs uit verschillende landen, heeft NEC ook nog recht op een deel van de zogenoemde solidariteitsvergoeding (vaak verward met opleidingsvergoeding). Het grootste deel van die vaste vijf procent van de transfersom gaat naar PSV, maar NEC krijgt daar ook ongeveer één procent van. Bij een transfersom van vijftien miljoen gaat het dus om een extraatje van 150.000 euro.

Foto: Rob Koppers