Dani Theunissen heeft onlangs zijn eerste profcontract ondertekent bij NEC. Dat betekent dat de Arnhemse vleugelaanvaller tot medio 2020 verbonden is aan de club.

De 18-jarige speler speelde in de jeugd van ESA Rijkerswoerd en werd in 2013 opgenomen in de jeugdopleiding van NEC. Op 1 september 2017 maakte hij zijn debuut in het eerste elftal thuis tegen FC Eindhoven, in de 83e minuut kwam hij in het veld voor Jordan Larsson.

Technisch directeur Remco Oversier zegt het volgende over Theunissen: ”Dani is een explosieve vleugelspeler met een fijne dribbel, die met enkele typerende kenmerken prima aansluit bij de manier van spelen die NEC voor ogen heeft. Hij is erg opportunistisch aan de bal en heeft een explosieve diepgang in zijn spel. Dani krijgt nu de kans om zich bij ons verder te ontwikkelen en te strijden voor een plek in de toekomstige eerste selectie. Wij zullen hem hierin intensief begeleiden en er samen alles aan doen het volgende jeugdproduct af te leveren in het betaalde voetbal.”