NEC won in zijn eerste Jupiler League-wedstrijd met 3-1 van FC Eindhoven en nieuweling Tom Daemen viel bij zijn officiële debuut voor de club in positieve zin op. De middenvelder kwam tot scoren uit een penalty en deed ook in defensief opzicht zijn taak.
Daemen is opgetogen dat hij weer zijn voetbalshirt mag aantrekken. "Ik ben in ieder geval heel blij dat we weer begonnen zijn. Als je ziet hoe het stadion gevuld was, dat is echt een goed gevoel. We hebben hier naartoe geleefd. De eerste wedstrijd is altijd moeilijk, het eerste serieuze werk, maar de overwinning staat er en daar zijn we ontzettend blij mee."
Vorig jaar ging het er het een en ander mis bij NEC, waar we lessen uit kunnen halen. "We moeten leren daarvan, want we willen niet twee keer dezelfde fout maken, die verhalen horen we wel. We zijn nu echt bezig met zijn allen, we moeten niet te veel terugkijken. Als je iets wil bereiken, moeten alle facetten van de organisatie goed zijn. Dat klopt nu allemaal, en dat ging vorig jaar niet allemaal goed, volgens de verhalen.
In de eerste helft moest NEC nog een beetje inkomen, met name het eerste halfuur. "We waren zoekende, we kregen niet de controle die we wilden. Eindhoven speelde heel slim, hoewel ze geen kansen creëerden. Wij gaven niks weg. Wanneer wij in balbezit kwamen, waren we gelijk gevaarlijk.
"In de tweede helft hadden we nog zoveel kansen om te scoren, daar lieten we iets liggen. Misschien is dat ook wel beter, want we moeten niet te hoog inzetten. Het was heel logisch dat de score hoger zou uitvallen, maar de 3-1 staat er en dat is belangrijk." 
Volgende week is de tegenstander FC Volendam, dat dit weekend ook met flinke cijfers won. FC Oss werd met 0-4 verslagen. Het wordt een aardige confrontatie. "Het wordt de eerste uitwedstrijd in de Jupiler League. Thuis zit je met 7500 toeschouwers, maar je komt ook bij wedstrijden waar de sfeer iets minder zal zijn. Het is kunstgras bovendien, altijd lastig." 
Toch ziet Daemen geen reden dat NEC de huidige vorm niet kan behouden tegen Volendam. "We hebben een goed voetballende ploeg. We raken steeds beter op elkaar ingespeeld en we worden alleen maar beter. Ik zou niet weten waarom we volgende week niet doorpakken."