Tom Daemen ontving vandaag in het Goffertstadion zijn oude maatjes van MVV Maastricht. Mede door een penalty van de middenvelder gingen de laaggeklasseerde Limburgers hier met 4-1 onderuit.
"Het was bijzonder natuurlijk. Je kent alle jongens nog, er zijn er weinig vertrokken. Los van de spelers ken ik ook de trainers en de staf. Ik had een goede band gehad met de mensen en ik heb het er altijd naar mijn zin gehad. Dus een fijn weerzien", vertelt Daemen.
Met een penalty schoot Daemen persoonlijk alle overgebleven hoop van MVV aan flarden. De reden van de beslissing van scheidsrechter Eric Braamhaar was vooraf niet helemaal duidelijk. "Een sliding van de MVV-verdediger met de hand omhoog", meent Daemen, die blij is met zijn vierde strafschop van het seizoen. "Een doelpunt is een doelpunt."

Toch was de eerste helft zoals gewoonlijk niet de beste. "Je weet dat ploegen hier wel uit de startblokken kunnen starten. Het is een gek gegeven dat je er altijd rekening mee houdt, maar dat het vaak ander loopt dan dat je hoopt. Je krijgt een fantastisch doelpunt tegen. Maar je kan beter sterk eindigen dan sterk beginnen."
"Eerste helft gaven we te veel ruimte weg en waren we zoekende. Tweede helft worden we dominant en gaan we de kansen afmaken. Dan loop je makkelijk weg. Het is deze keer bij vier doelpunten gebleven, maar het hadden er meer kunnen zijn."
Na de winterstop moet NEC de voorsprong van zes punten op Roda JC zien te behouden. "Wat we nu moeten doen is gewoon blijven voetballen. We hebben zo’n eerste seizoenshelft gehad, waarom kan dat niet ook in de tweede? Er zijn nog verbeterpunten. Roda zal nu echt moeten, wij moeten gewoon met dezelfde insteek blijven voetballen. En dan staan wij met het schaaltje in de hand."