Het lijkt er sterk op dat Tom Daemen in zijn eerste seizoen bij NEC kampioen gaat worden. Zelf wil hij dat zo snel mogelijk. Na de 3-0 zege op Roda JC komt de titel alleen maar dichter bij voor NEC.
De Nijmegenaren hadden het nog wel lastig tegen de bezoekers uit Kerkrade. “Het blijft wel de nummer één tegen de nummer twee. Als je de uitslag ziet denk je dat het een makkelijke overwinning was, maar we moesten er hard voor knokken. We hebben op het juiste moment afstand genomen. Dat was een verlossing voor iedereen.”

Nu de voorsprong van NEC al zeventien punten bedraagt, kan het bijna niet meer misgaan. “We hebben vanaf dag één gezegd dat we gewoon door gingen met het doel dat we hadden: kampioen worden. Zo zijn we voor de winterstop geëindigd en daarna weer verder gegaan. Nu dendert de trein ook maar door. We worden liever vandaag dan morgen kampioen.”
Met een vol Goffertstadion en een goede sfeer leek het vrijdag bijna een eredivisiewedstrijd. “Heerlijk toch? Maar hier thuis is altijd goede sfeer. Altijd vol, je hebt altijd het gevoel dat het uitverkocht is. Vandaag was het dan ook echt zo. Daar doe je het voor. Niet alleen wij, maar ik denk ook het publiek heeft enorm genoten.”
NEC miste tegen Roda JC topscorer Sjoerd Ars, die met een enkelblessure op de tribune zat. “Sjoerd heeft alles gespeeld en zo veel doelpunten gemaakt. Dan moet je wel even omschakelen, ja. Ik hoop dat hij snel herstelt. Maar tot die tijd moeten wij het oppakken, zoals we vandaag hebben gedaan.”