Curaçao is uitstekend begonnen aan de kwalificatiereeks voor het WK van 2022 in Qatar. Het onlangs flink versterkte elftal van bondscoach Guus Hiddink won met 5-0 van de eilandengroep Saint Vincent en de Grenadines. Rangelo Janga viel na een uur in, maar scoorde niet.

Hiddink, die vorig jaar na veel tumult Remko Bicentini opvolgde als bondscoach, kreeg onlangs de beschikking over onder anderen Vurnon Anita. De middenvelder van RKC Waalwijk stond meteen in de basis, net als voormalig NEC’er Suently Alberto, die zonder club zit. In de spits kreeg Anthony van den Hurk de voorkeur boven Janga.

Van den Hurk zorgde voor de 2-0 nadat Juninho Bacuna de score had geopend. Bacuna zorgde ook voor de 3-0, waarna Jarchinio Antonia de ruststand bepaalde op 4-0. Na rust kwam daar nog een goal bij van invaller Elson Hooi, die net als Janga na een uur mocht invallen.

Canada

Ook de nationale ploeg van Canada won ruim bij de start van de WK-kwalificatiereeks. Bermuda werd met 5-1 verslagen. Opvallende naam in de ploeg van bondscoach John Herdman is Frank Sturing. De voormalig verdediger van NEC, nu actief bij FC Den Bosch, werd onlangs voor het eerst opgeroepen voor Canada. Tegen Bermuda bleef hij negentig minuten op de bank. Sturing moet dus nog wachten op zijn debuut.

Foto: Rob Koppers